De veelzijdige stem van actrice Ilse Warringa

15-02-2019

‘Juf Ank’ ook te horen in spannende Bouquetreeks boeken, thrillers, commercials en natuurdocumentaires

Maar liefst vier miljoen mensen hoorden afgelopen zondagavond hoe Juf Ank van basisschool de Klimop zes weken had geoefend op de keelklank om zo haar nieuwe leerling ‘Agggmed’ te kunnen verwelkomen in groep vier. Als De Luizenmoeder actrice Ilse Warringa in de huid van Juf Ank kruipt, omarmt ze een ander accent. De pinnige juf praat op een zeer belerende toon en heeft een zeer scherpe ‘r’, die iets met Ilses kaak, gezichtsuitdrukking en nek doet. Voor een nieuwe aflevering van De Luizenmoeder moet je nog een week geduld hebben, maar weet je dat je Ilses stem ook op veel andere plekken tegen kunt komen?

Luisterboeken

Ilse Warringa spreekt luisterboeken in! Goed nieuws wanneer je geen genoeg van haar stem kunt krijgen, want er zijn honderden uren materiaal voor je... Zo kun je haar horen in de bloedstollende ingesproken thrillers van Guillaume Musso, zoals ‘Het meisje uit Brooklyn’ maar ook in de opwindende Bouquetreeks Minnares voor een maand’, waarin een uiteraard veel te arrogante, steenrijke, knappe man wil dat een vrouw hem een maand gezelschap houdt op zijn boot. Spannend!

Animatiefilms

Ilse Warringa vertolkt de rol van Tijger in de film Kung Fu Panda, speelt Icy in de Winx Club en de gemene Priscilla in de serie Violetta. Ook is Ilse te horen in de absurdistische animatiefilm voor volwassenen ‘Heinz’. Deze film gaat over de nukkige Amsterdamse kat Heinz, bekend van de strips van Windig & De Jong, die met forse tegenzin, en meer geluk dan wijsheid, de wereld van de ondergang redt. Ilse spreekt de stem van poes Dolly in, de los-vaste verkering van het titelpersonage. Een rol die Ilse overigens erg leuk vond om te spelen, omdat het script vol droge humor zit en de grappen best ver gaan. Dit jaar zal Ilse ook te horen zijn in de nieuwste Maya de-Bij film.

Commercials

Ilse is te horen in diverse radio- en televisiecommercials, waaronder die van Achmea en NVM-Makelaars. Er zijn trouwens ook reclames waarin Ilse niet alleen te horen maar ook te zien is: de commercial over De meisjes van Verkade, spotjes van de Rabobank en de LOI. En alsof dat allemaal niet genoeg is, kun je Ilses stem ook nog voorbij horen komen in natuurdocumentaires.

Door: Hannah König

> Bekijk alle artikelen

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuw artikel online staat? Vul dan hier je e-mailadres in!