Sarina Voorn (39) zingt en is stemacteur

13-06-2019

Sarina Voorn heeft al ruim 20 jaar een professionele muziekcarrière. Ze trad in 2002 op bij het huwelijk van Koning Willem Alexander en Maxima, deed in 2010 mee aan The Voice of Holland, staat met Waylon in Ahoy en vergezelde Duncan Laurence op het podium tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Maar ook had ze een rol in de Nederlandse nasynchronisatie van de Disneyfilm De prinses en de kikker.  

De uit Amsterdam afkomstige Sarina groeide op met muziek. Haar ouders draaiden muziek van Aretha Franklin, James Brown, tot Otis Redding maar ook The Beatles en traditionele Surinaamse muziek. Zelf zingt Sarina al ruim twintig jaar professioneel. Ze is een bekende in de zang- en theaterwereld en hoewel ze er zelf niet mee te koop loopt, deed ze mee aan het eerste seizoen van The Voice of Holland, treedt ze al sinds 2011 op met Waylon en stond ze deze maand op het podium met Duncan Laurence tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Ook zong ze onlangs de sterren van de hemel in het RTL4 programma All Together Now.

Sarina ontmoette Duncan vorig jaar bij een optreden op het Vegan Food Festival. “Ik kende hem van The Voice, waar hij in 2014 aan meedeed, en was meteen fan van hem. Aan het einde van de dag hebben we telefoonnummers uitgewisseld. Even later kreeg ik een audiobericht van hem; hij vroeg me of ik zijn backing vocalist wilde zijn tijdens zijn optreden op het Eurovisie Songfestival. Hij twijfelde of ik ja zou zeggen, omdat hij weet dat ik momenteel hard werk voor mijn eigen solocarrière, maar ik wilde het dolgraag! Ik vond het geweldig dat hij meteen vertrouwen in me had.”

Een Disneyfilm inspreken was mijn meisjesdroom

Dat er 250 miljoen mensen hebben geluisterd naar het optreden van Duncan is iets wat Sarina zich moeilijk kan voorstellen. “De laatste week waren we druk bezig om alles tot in detail te oefenen en te repeteren, je bent dan zo gefocust op het werk dat je er niet mee bezig bent hoe erg het Songfestival in Nederland leeft. Pas toen we terugkwamen uit Tel Aviv besefte ik hoe groots het is dat ik heb mogen meemaken. Ik had er zoveel volgers bij en kreeg honderden berichten van fans: heel bizar!”

Sarina is momenteel druk bezig met het volgen van haar grote droom; het schrijven van haar eigen muziek. Een andere droom die de zangeres heeft sinds ze een klein meisje is, is het inspreken van de stem van een personage in een Disneyfilm. En voordat ze het wist, kwam die droom een paar jaar geleden op miraculeuze wijze uit. Voor de Nederlandse nasynchronisatie van de Disneyfilm De prinses en de kikker was er een gospelachtig koortje nodig en daar werd Sarina voor geboekt. “Via iemand met wie ik veel werk werd ik hiervoor gevraagd en voordat ik het wist zat ik in de studio om het gospelkoor in te zingen. In de pauze vroeg iemand me: zou jij misschien ook een stem willen inspreken?

“Wie weet komen er in de toekomst nog meer rollen bij”

 Als je als klein meisje al droomt van stemacteren, zeg je op die vraag natuurlijk meteen volmondig ja. “Ik heb wat tekstjes gedaan en ze vonden het meteen goed. Diezelfde dag nog heb ik de teksten ingesproken van Georgia, de vriendin van de prinses. Ik overdrijf niet als ik zeg dat dit een droom was die uitkwam. Mijn dochters Julawa en Indrah (14) liggen thuis altijd in een deuk als ik verschillende stemmen opzet en zelf vinden ze het ook erg leuk om met hun stem te spelen. Zij weten als de beste hoe gaaf ik het vond om de rol te spelen.” Sarina zegt dat ze veel geluk heeft gehad dat ze in de studio de kans kreeg om iets te doen waar haar hart ligt. “Wie weet komen er in de toekomst nog meer rollen bij, dat zou heel erg leuk zijn!” 

 

> Bekijk alle artikelen

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuw artikel online staat? Vul dan hier je e-mailadres in!