Luisterboeken & Storytelling (Amsterdam)

Ontdek de kracht van storytelling in onze workshop luisterboeken! 

 

Heb jij altijd al willen weten hoe het is om een luisterboek in te spreken? In onze specialty workshop luisterboeken & storytelling die je kunt volgen in ons lestheater in Amsterdam, leer je onder begeleiding van onze ervaren stemregisseurs alles over het tot leven brengen van een verhaal. 

 

 

 


Hoe ziet de workshop luisterboeken & storytelling eruit?

 

Deze workshop is voor iedereen die luisterboeken verslindt en stiekem niets liever wil dan er zelf een keer een inspreken. Onder begeleiding van acteur, stemacteur en regisseur Sander de Heer ga je ontdekken hoe leuk en uitdagend het is om een luisterboek met bezieling in te spreken. “Levenloze letters op papier adem inblazen met je stem. De woorden vleugels geven door ze te bezielen, zodat ze binnenkomen bij de luisteraar”, dat is kort gezegd de taak van een stemacteur of voice-over. 

Wat kun je verwachten?

 

 • ZELF DE STUDIO IN! Twee intensieve dagdelen van 10.00 - 15.00 uur met een kleine groep van maximaal zes personen. Door de groepsgrootte klein te houden is er veel persoonlijke aandacht. Voorafgaand aan het eerste dagdeel, kun je al aan de slag met het voorbereidende videomateriaal in onze online lesomgeving. 

 

 • PERSOONLIJKE REGIE DOOR SANDER DE HEER! De workshop wordt verzorgd door (stem)acteur Sander de Heer. Hij sprak talloze boeken, tekenfilms en -series in, zo is hij o.a. de stem van Meneer Krabs in SpongeBob. Met zijn jarenlange ervaring weet hij als geen ander wat er nodig is om een goede performance neer te zetten. In deze workshop wil hij je helpen ontdekken dat jouw stem tot verrassend meer in staat is dan je dacht. Het zoeken naar authenticiteit en waarachtigheid van de stem staat centraal. 

 

 • BEZIELING! Wat bepaalt of een stem binnenkomt bij de luisteraar? Alles draait om inleving! Hoe doe je dit en zet je een performance neer vol bezieling? In deze workshop leer je welke technieken, zoals ritme, muzikaliteit en spanningsboog, er nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Met name spanningsboog en focus zijn belangrijke elementen bij het inspreken van een luisterboek, omdat je lange tijd achter elkaar moet inspreken. Hoe je hiermee omgaat, leer je in de workshop!

 

 • OPNAMES THUIS BELUISTEREN! De opnames die we tijdens de lessen maken, ontvang je naderhand per e-mail. Zo kun je het door jou ingesproken resultaat thuis rustig terugluisteren. 

 

 

Voor wie is deze workshop?

 

Deze workshop is voor jou als je:

Niets liever wil dan zelf een keer een luisterboek inspreken. 

Meer wilt leren over het tot leven brengen van een verhaal. In deze workshop doen we dat aan de hand van luisterboeken, maar dit kan ook van pas komen als je voor je werk regelmatig moet presenteren voor een groep (o.a. docenten, coaches, trainers, acteurs, podcastmakers, journalisten etc.)

Graag serieus wilt leren welke basisvaardigheden er nodig zijn om tot een goede performance te komen. 

Meer wilt leren over je eigen stem en hoe je deze waarachtig kunt inzetten om een verhaal te vertellen. 

 

Wat kun je na deze workshop?

 

De workshop luisterboeken & storytelling is een kennismakingsworkshop met het luisterboekenvak. Na deze twee dagen heb je een goed beeld wat erbij komt kijken om een luisterboek goed in te spreken. 

 • Je kent de basisvaardigheden die nodig zijn om tot een goede inspreek performance te komen. 
 • Je leert hoe je met bezieling inspreekt. 
 • Je weet hoe het inspreken van een luisterboek in z’n werk gaat.  

 

Is er mogelijkheid om door te leren?

 

Voor de meest getalenteerde cursisten is er een vervolgtraject: de masterclasses luisterboeken & storytelling. De cursisten die tijdens de specialty workshop laten zien over voldoende talent te beschikken, ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor het vervolgtraject. 

 

Leer verhalen tot leven brengen onder begeleiding van Sander de Heer: grijp je kans en schrijf je nu in! 

 

 •  

  Waarom Stemacteren.nl de juiste keuze is voor jouw opleiding als voorlezer, voice-over en stemacteur.

  Al achttien jaar lang trainen wij beginnende voice-overs en stemacteurs. Stemacteren.nl staat bekend als hét opleidingsinstituut voor voice-overs en is een erkende beroepsopleiding geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Als deelnemer aan onze workshops ben je dus in goede handen. Onze docenten zijn allemaal ervaren voice-overs en stemacteurs: we hebben gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring. En deze kennis willen we graag met jou delen!

  In onze workshops leer je op een speelse manier alles wat nodig is om een carrière als voice-over en stemacteur op te bouwen. De lessen vinden altijd plaats in een echte geluidsstudio en we werken in kleine groepen waardoor je veel individuele studiotijd hebt.

  Als enige onafhankelijke vakopleiding in Nederland bieden wij talentvolle cursisten de mogelijkheid toe te treden tot ons eigen stemmenbureau, waardoor je snel betaald ervaring kunt opdoen als stem!

Leila

Groepslessen & online lesmateriaal

Start 29-07-2024

Kosten: € 550,-

Of betaal in drie termijnen van €183.33.

Nog 3 plekken beschikbaar Aanmelden workshop

Wil je een e-mail ontvangen wanneer we een nieuwe Luisterboeken & Storytelling (Amsterdam) online hebben gezet? Vul dan hieronder je e-mailadres in!

Locatie
Amsterdam, Donauweg 10 (gratis parkeren)

Duur
Twee dagdelen van 10.00-15.00 uur

Capaciteit
6 deelnemers per groep

Toelatingseisen
Geen. Wij adviseren om voorafgaand aan deze workshop eerst de basisworkshop of bootcamp te volgen. Niveau workshop: MBO +

Inclusief
Voorbereidend (video)materiaal (± 2 uur), lunch

Exclusief
Demo; deze is pas bij ons af te nemen, na ons vervolgtraject, de masterclass luisterboeken inspreken. Deze masterclass is op uitnodiging.

Overzicht lesdata

Startdatum 29 juli 2024
Les 1 | 29 juli Studioles
Les 2 | 30 juli Studioles