Animatie & Nasynchronisatie (Utrecht)

Twee dagen lang tekenfilmkarakters tot leven brengen!

Heb je altijd al willen weten hoe het is om een tekenfilm in te spreken? In de animatie & nasynchronisatie specialty workshop - die je kunt volgen in één van onze prachtige lestheaters in Amsterdam of Utrecht - leer je onder begeleiding van onze bevlogen en ervaren stemregisseurs twee dagen lang álles over animatie en nasynchronisatie.

 

Hoe ziet de workshop animatie en nasynchronisatie eruit? 

De workshop animatie en nasynchronisatie is voor iedereen die er stiekem altijd al van heeft gedroomd om een tekenfilm in te spreken. In deze workshop leer je op een leuke manier hoe ingewikkeld (én fantastisch) het is om, zónder enige voorbereiding, tekenfilmteksten in te spreken en animatie- en tekenfilmfiguren tot leven te brengen. Wat kun je verwachten?

 

VEEL INDIVIDUELE STUDIOTIJD!

Twee intensieve lesdagen van 10.00 tot 17.00 uur met een kleine groep van maximaal zes personen. Door de groepsgrootte klein te houden is er veel individuele studiotijd.

 

ZELF ACHTER DE MICROFOON

Je leert het vak alleen door het écht te doen. Middels praktische tips en het nasynchroniseren van diverse tekenfilmproducties ontdek je of er in jou een tekenfilmstemacteur schuilt!

 

KARAKTERVORMING

Je leert hoe je geloofwaardige en unieke karakterstemmen maakt en hoe je deze karakters gemakkelijk weer kunt oproepen.

 

PERSOONLIJKE REGIE

De workshop wordt verzorgd door twee fantastische docenten. Stemactrice an actrice Lune van der Meulen verzorgt het onderdeel 'spel' in de ochtenden. Zij zal zich richten op het acteren buiten de studio en het neerzetten van een geloofwaardig karkater. Lune van der Meulen kun je kennen van rollen in series als Bakugan Battle Clans, Rainbow High, L.O.L. Surprise, L.O.L. Tots en Enchantimals. In de middagen ga je aan de slag met stemacteur en regisseur Jürgen Theuns. Jürgen is een bevlogen docent met jarenlange ervaring. Je kunt hem o.a. kennen als Zazu in The Lion King of als de stem van Thomas de Stoomlocomotief.

 

OPNAMES THUIS BEKIJKEN EN LUISTEREN

De opnames die we tijdens de lessen maken, ontvang je naderhand per e-mail. Zo kun je het door jou ingesproken resultaat thuis rustig terugluisteren.

 

De focus in deze unieke workshop ligt volledig op animatie. Ander voice-over werk, zoals het inspreken van commercials en luisterboeken, komt niet aan bod. Wil je ook hierover leren? Dan raden we je aan om eerst onze basisworkshop of bootcamp te volgen. In deze workshops maak je kennis met alle aspecten van het inspreekvak. Het is geen vereiste, maar deze workshops verschaffen een goede basis om onze workshop animatie en nasynchronisatie te volgen. 

 

Voor wie is deze workshop?

Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor personen die:

  • Graag een keer zelf een tekenfilm willen inspreken, of zelfs dromen van een carrière als animatiestemacteur.
  • Op zoek zijn naar een cursus waarin ontzettend veel lol beleven én serieus leren hand in hand gaan.

 

Wat kun je na deze workshop?

De workshop animatie en nasynchronisatie is een kennismakingsworkshop met het nasynchronisatievak. Na deze twee dagen heb je goed beeld van wat komt kijken bij het inspreken van een tekenfilmkarakter!

  • Je kent de ins en outs van het inspreken op tijdcode (nasynchronisatie).
  • Je leert hoe je geloofwaardige en unieke karakterstemmen maakt.
  • Je kan een tekenfilmkarakter oproepen en leert hoe je een performance kunt vasthouden.

Het is mogelijk om tijdens het inschrijven een professionele animatiedemo te bestellen. Uiteraard kan dit ook erna. Wij raden je aan dit ná je workshop te doen als blijkt dat daar voldoende basis voor is.

 

 

Grijp de kans om lekker uit de band te springen en maak een jeugddroom waar: het zélf inspreken van een tekenfilm.

 •  

  Waarom Stemacteren.nl de juiste keuze is voor jouw opleiding als voice-over en stemacteur.

  Al achttien jaar lang trainen wij beginnende voice-overs en stemacteurs. Stemacteren.nl staat bekend als hét opleidingsinstituut voor voice-overs en is een erkende beroepsopleiding geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Als deelnemer aan onze workshops ben je dus in goede handen. Onze docenten zijn allemaal ervaren voice-overs en stemacteurs: we hebben gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring. En deze kennis willen we graag met jou delen!

  In onze workshops leer je op een speelse manier alles wat nodig is om een carrière als voice-over en stemacteur op te bouwen. De lessen vinden altijd plaats in een echte geluidsstudio en we werken in kleine groepen waardoor je veel individuele studiotijd hebt.

  Als enige onafhankelijke vakopleiding in Nederland bieden wij talentvolle cursisten de mogelijkheid toe te treden tot ons eigen stemmenbureau, waardoor je snel betaald ervaring kunt opdoen als stem!AWS LOGO op info pagina

Groepslessen

Start 05-08-2024

Kosten: € 750,-

Of betaal in drie termijnen van โ‚ฌ250.00.

Nog 3 plekken beschikbaar Aanmelden workshop

Wil je een e-mail ontvangen wanneer we een nieuwe Animatie & Nasynchronisatie (Utrecht) online hebben gezet? Vul dan hieronder je e-mailadres in!

Locatie
Utrecht, Ondiep Zuidzijde 6

Duur
Twee volledige lesdagen van 10.00 - 17.00

Capaciteit
6 deelnemers per groep

Toelatingseisen
Geen. Niveau workshop: MBO+

Inclusief
Lunch

Overzicht lesdata

Startdatum 5 augustus 2024
Les 1 | 5 augustus Studio
Les 2 | 6 augustus Studio