Bootcamp stemacteren en voice-overs (Utrecht)

Detailfoto 02

Maak kennis met het leukste vak ter wereld!

Tijdens de bootcamp stemacteren en voice-overs ga je drie dagen lang met stemregisseur Barnier Geerling de studio in om alle basisbeginselen van het stemacteren onder de knie te krijgen.

De bootcamp workshop stemacteren en voice-overs bestaat uit drie lesdagen: op dag één krijg je vooral theorie voor je kiezen. Op lesdag twee en drie mag je het geleerde in praktijk brengen achter een microfoon, in een echte studio!

Deze bootcamp vindt enkele keren per jaar plaats en is toegankelijk voor maximaal tien personen. Let op: dit is een zeer intensieve cursus! Wil je het liever rustiger aan doen? Schrijf je dan in voor de basisworkshop stemacteren, die 12 weken lang loopt.

Leren stemacteren is leerzaam én leuk!

Je leert aan de hand van oefeningen met commercial­, bedrijfs­ en documentaire­teksten, hoe het is om een tekst geloofwaardig tot leven te brengen. We eindigen de bootcamp met het nasynchroniseren van een scène uit een bekende tekenfilm: de leukste ervaring van je leven!

In de bootcamp gaan we in op alle aspecten van het voice-over vak. De onderwerpen die onder meer aan bod komen in de workshop:

de door ons ontwikkelde unieke CBV®-methode (Comprehension, Bodylanguage, Voice)

tekstbehandeling

lichaamstaal

stem (o.a. articulatie, klankvorming, stemgebruik, tempo & ritme, energie & volume)

microfoontechniek

presentatie: hoe je jezelf laat 'zien' middels je stem

focus: flow, mojo, the zone

ondernemerschap als voice-over & stemacteur

de thuisstudio

Het programma van de bootcamp workshop stemacteren en voice-overs is bijna gelijk aan de basisworkshop stemacteren. Het grote verschil is dat alle lessen van de bootcamp stemacteren en voice-overs in drie dagen achter elkaar plaatsvindt. Je krijgt uiteraard toegang tot de cursistenmodule, waarin je het online lesmateriaal (video's, interviews, aantekeningen, etc.) naderhand nog eens rustig kunt bekijken. Een stemdemo opname wordt met je ingepland na het volgen van deze workshop.

De opnames die we tijdens de bootcamp workshop stemacteren maken kun je gelijk gebruiken om mogelijke opdrachtgevers te benaderen. Ook ontvang je na afronding een certificaat van deelname.

Deze workshop is gericht op mensen met weinig of geen inspreekervaring en is een intensieve introductie met het voice-over vak.

Ben jij klaar voor de bootcamp?

  •  

    Waarom Stemacteren.nl de juiste keuze is voor jouw opleiding als voice-over en stemacteur.

    Al achttien jaar lang trainen wij beginnende voice-overs en stemacteurs. Stemacteren.nl staat bekend als hét opleidingsinstituut voor voice-overs en is een erkende beroepsopleiding geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Als deelnemer aan onze workshops ben je dus in goede handen. Onze docenten zijn allemaal ervaren voice-overs en stemacteurs: we hebben gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring. En deze kennis willen we graag met jou delen!

    In onze workshops leer je op een speelse manier alles wat nodig is om een carrière als voice-over en stemacteur op te bouwen. De lessen vinden altijd plaats in een echte geluidsstudio en we werken in kleine groepen waardoor je veel individuele studiotijd hebt.

    Als enige onafhankelijke vakopleiding in Nederland bieden wij talentvolle cursisten de mogelijkheid toe te treden tot ons eigen stemmenbureau, waardoor je snel betaald ervaring kunt opdoen als stem!