Nieuwsartikel

Stemacteren.nl komt naar Amsterdam: derde lestheater dit voorjaar open

Lestheater

28 maart 2019 - Dit voorjaar opent Stemacteren.nl de derde leslocatie in Nederland. Naast lestheaters met geluidsstudio’s in Leiden en Utrecht, is het nu de beurt aan de hoofdstad. Eigenaar en stemregisseur Barnier Geerling: “Ik ben heel erg trots dat we onze workshops stemacteren nu ook in Amsterdam gaan aanbieden: dit is voor mij een droom die uitkomt.”

Stemmen zijn in deze tijd belangrijker dan ooit. Of het nu een partijprogramma, game, luisterboek of medische bijsluiter is: bij ieder product moet een passende stem gevonden worden die de boodschap op een aantrekkelijke manier vertaald. Het is onze passie om mensen met een interesse voor stemacteren de leukste én beste workshop van hun leven te geven. Dit doen we momenteel in Leiden en Utrecht en daar komt binnenkort Amsterdam nu bij.

Barnier: “Er is altijd al veel vraag geweest naar cursussen vanuit de regio Amsterdam. Waar ik heel erg blij om ben, is dat we ook op onze derde locatie de kwaliteit kunnen bieden waar we de afgelopen jaren bekend om zijn geworden. Op de locatie in Amsterdam zijn mensen uit de stad en de rest van Nederland vanaf dit voorjaar van harte welkom. De locatie is voor iedereen aantrekkelijk, want het lestheater is zowel met het openbaar vervoer als met de auto prima bereikbaar.”

Een goede én leuke workshop

“Waar we in een tijd van veel digitale opleidingen trots op zijn, is dat onze lessen persoonlijk en praktisch zijn: tijdens onze workshops krijg je in een echte geluidsstudio les van verschillende getalenteerde en enthousiaste docenten. We zijn voortdurend bezig met innovatie en verbetering van de lesmethodiek. Zo worden de lessen die we geven regelmatig aangepast. Momenteel werken we aan een nog betere basisworkshop waarin nog meer videolessen aangeboden zullen worden. Onze workshops bestaan hierdoor uit een combinatie van persoonlijke praktijklessen en de mogelijkheid om in een digitaal klaslokaal thuis te oefenen met hetgeen je van mij en andere vakdocenten hebt geleerd.”

“Voor ons staat de hoge kwaliteit van onze lessen op nummer één. Wij willen onze cursisten het beste van het beste geven. Een goede én leuke workshop waarin je heel veel leert, fouten mag maken en vooral heel veel plezier moet maken. Een leuke manier om erachter te komen wat je cursisten belangrijk vinden, is ze dit simpelweg te vragen. Zo vragen we iedere cursist onze lessen te beoordelen. De reacties zijn unaniem enthousiast. Doordat we een continue stroom van enthousiaste aanmeldingen krijgen, nemen we nu de stap om uit te breiden naar Amsterdam. De locatie in Amsterdam wordt onze flagship store, nog mooier dan de huidige lestheaters in Leiden en Utrecht en bovendien de grootste van de drie.”

Sprookjesachtig en waanzinnig

“Onlangs onderging ons lestheater in Leiden een grondige make-over. Cursisten zijn over the moon als ze zien waar ze tijdens hun workshop terecht komen, en dat is ook precies onze bedoeling. Wat we willen bereiken is dat mensen die onze studio’s binnenkomen ervaren dat ze een heel andere wereld instappen. Bij ons dus geen armoedig lokaal met plastic klapstoelen en slappe automaatkoffie, maar fluwelen stoelen, antieke boeken, gordijnen tot aan de grond, en messing details. De sfeer is fenomenaal en voelt aan alsof je te gast bent op een chique elitesociëteit. Dat moet ook, want al onze cursisten zijn ‘lid van de club’ zodra ze zich inschrijven – en daar past de clubachtige uitstraling van onze lestheaters heel goed bij.”

“Wij leverden al meerdere talentvolle voice-overs af, die onder andere te horen zijn op de radio, televisie, internet en in tekenfilmseries. Toch wil of kan niet iedere cursist op professioneel vlak iets doen met stemacteren. Het is natuurlijk geweldig als je hoort dat een cursist zijn eerste klus heeft binnengesleept, maar ik hoor ook vaak dat mensen op persoonlijk vlak veel van de workshop opsteken: de lessen gaan over stemacteren, maar ook over complete focus, presentatie en lichaamstaal.”

Het lestheater in Amsterdam opent dit voorjaar in GebouwWest, waar meerdere creatieve bedrijven zijn gevestigd.  De locatie ligt loopafstand vanaf station Amsterdam Sloterdijk en heeft ruime parkeermogelijkheden.