Vervolgworkshop Stemacteren (Utrecht)

Een exclusieve vervolgopleiding die je klaarstoomt voor het voice-over vak!

De vernieuwde vervolgworkshop stemacteren is een exclusieve praktijkopleiding voor voice-over talenten die onder begeleiding van onze docenten en technici meer ervaring willen opdoen in het stemmenvak en er serieus werk van willen maken. Tijdens deze vervolgopleiding die je kunt volgen in onze prachtige lestheaters in Amsterdam of Utrecht, stomen we je klaar tot professioneel stemacteur. Na deze opleiding kun je niet alleen perfect verschillende soorten producties inspreken, maar weet je ook precies hoe de markt werkt, hoe je aan opdrachten komt en hoe je in jouw eigen thuisstudio nét zulke goede opnames kunt maken als in de grote geluidsstudio's. 

 

Voor wie is deze opleiding?

We vinden het belangrijk dat onze studenten na de vervolgopleiding ook echt de markt op kunnen als professioneel stemacteur. Om die kwaliteit te waarborgen nodigen we alleen de beste talenten van onze basisworkshop en bootcamp stemacteren uit voor deze opleiding.   

Hoe word ik uitgenodigd voor de vervolgopleiding stemacteren?
In de vervolgopleiding borduren we voort op onze CBV®-methode. Hoe deze methode werkt en hoe je deze toepast, leer je tijdens de basisworkshop of bootcamp. Dit betekent dat wij je alleen uitnodigen wanneer je één van deze workshops volgt of hebt afgerond. Aan de hand van jouw performances tijdens de lessen bepalen we of je de lesstof voldoende beheerst, je beschikt over voldoende basistalent en je de juiste motivatie hebt om een carrière als stemacteur op te bouwen. 

Hoe ziet de vervolgopleiding stemacteren eruit?

De vervolgopleiding is een zeer uitgebreid en intensief traject van ruim een half jaar. Tijdens de fysieke seminardagen leer je niet alleen jezelf opnemen, maar trainen onze ervaren docenten jou om zo snel mogelijk een goede voice-over performance neer te zetten. De vervolgopleiding is gericht op commercieel, corporate en narratief werk. Thuis ga je aan de slag met 19 thuisopdrachten in je eigen studio, waarmee we de praktijk simuleren. Op deze opdrachten krijg je uitgebreide feedback, waarmee we je klaarstomen voor het echte werk. Cursusleider Barnier Geerling geeft een unieke masterclass en een speciale online group call waarin hij je de fijne kneepjes leert van het ondernemen: hoe zet je jezelf in de markt. We besluiten de workshop met de opname van een professionele stemdemo waarmee je na de opleiding aan de slag kan. 

 

 IEDERE MAAND EEN SEMINARDAG

In 7 seminardagen verdiep je jouw voice-overs skills door de studio in te gaan onder begeleiding van onze docenten en te luisteren naar je mede-cursisten. Elke maand staat er één seminardag gepland waarvan de eerste 6 van 13:00 tot 17:00 duren en de laatste seminardag (het eindexamen) van 12:00 tot 17:00. De exacte data van al jouw seminardagen vind je in de blauwe kolom rechtsonder op deze pagina. 

 

Ben je benieuwd wat we doen tijdens deze seminardagen? Scroll dan door naar het kopje 'Wat leer je tijdens de seminardagen?' JOUW EIGEN PROFESSIONELE THUISSTUDIO

Van een moderne voice-over wordt verwacht dat hij of zij vanuit huis goed klinkende opnames kan maken. Daarom leveren wij bij elke inschrijving een compleet uitgeruste thuisstudio (bestaande uit o.a. een microfoon, geluidskaart, koptelefoon en een akoestische spreekcel). Stap voor stap leren we je om te gaan met deze apparatuur zodat jij aan het eind van je opleiding van niemand meer afhankelijk bent, omdat jij zelf weet hoe je een professionele opname moet maken en hoe je deze aanlevert bij de klant.

Deze thuisstudio kun je gedurende de vervolgworkshop bij ons huren óf direct bij ons met korting aanschaffen, zodat je zelf eigenaar wordt. Je kunt de thuisstudio ook na je huurperiode bij ons aanschaffen.

 

 19 THUISOPDRACHTEN

Bij elke seminardag horen thuisopdrachten waar je in de weken na de seminardag mee aan de slag gaat. De opdrachten worden uitvoerig beoordeeld door onze docenten op zowel de inhoudelijke als technische kwaliteit. Op die manier simuleren we de praktijk en ben jij er na je studie helemaal klaar voor om professionele opdrachten in te spreken.

  

HOE ZET JE JEZELF IN DE MARKT? 

Wanneer je het vak en de techniek onder de knie hebt, is het tijd om de markt op te gaan. Daarom organiseren we een online group call waarin Barnier samen met jou kijkt naar jouw positionering op de markt als voice-over. Hierbij kun je denken aan vragen als: 'hoe kom ik aan mijn eerste opdrachten?', 'hoe benader ik potentiële opdrachtgevers?', 'hoe profileer ik mijzelf online?' en 'welke stemmenbureaus zijn er en hoe schrijf ik mij bij een stemmenbureau in?'. 

 

HOE JE AI INZET IN JOUW VOORDEEL

Ook in de vervolgworkshop besteden we aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Je leert wat feit en fictie is rondom AI en hoe je deze technologie in jouw voordeel kunt gebruiken. Ontdek welke kansen en bedreigingen AI biedt en krijg praktische tips voor het effectief inzetten van AI als (beginnend) stemacteur.

Je ontvangt een handig overzicht van nuttige AI-tools, inclusief voorbeelden van hoe je deze kunt gebruiken om je werk te verbeteren. Zo ben je nog beter voorbereid op een succesvolle toekomst als stemacteur.

 

EINDEXAMEN: EEN OP MAAT GEMAAKTE DEMO

Je sluit de vervolgopleiding af met de opname van een uitgebreide stemdemo. De teksten die je inspreekt zijn speciaal door ons team voor jou uitgekozen. Op die manier zorgen we ervoor dat jouw stem het best uit de verf komt en dat vergroot je kans op het verkrijgen van je eerste opdrachten. 

Nadat je je demo hebt opgenomen ontvang je - bij voldoende resultaat - de Stemacteren.nl Certified® certificering waaruit blijkt dat je voldoet aan onze strenge kwaliteitseisen om jezelf als voice-over in de markt te zetten. Als het resultaat niet voldoende is, dan mag dit logo niet worden gevoerd.

 

Wat leer je tijdens de seminardagen?

Tijdens de seminardagen ontvang je alle handvaten die je nodig hebt om een carriere als professioneel voice-over te starten. Dit doen we o.a. door intensief aan de slag te gaan met alle facetten van de twee grootste productiesoorten: commerciële en narratieve producties. Het doel van de vervolgopleiding is door middel van:

  • kritische regie,
  • zeer uitgebreide feedback op de inhoudelijke én technische kwaliteit van je thuisopdrachten,
  • en actief te leren luisteren naar jezelf en je mede-cursisten een voice-over performance te kunnen neerzetten die aansluit op de wensen van de klant. 


Let op: 
De deelgebieden tekenfilmdubbing en luisterboeken zijn geen onderdeel van deze workshop, omdat dit aparte categorieën zijn binnen het inspreekvak. Je kunt je hier verder in verdiepen in één van onze specialty workshops.

Omdat de vervolgopleiding een zéér uitgebreide opleiding is, hebben we alle onderwerpen die je gaat behandelen op een rijtje gezet:

  1. Kick-off event: de thuisstudio 
   • Hoe gedraagt geluid zich in een ruimte?
   • Wat is een goede akoestiek en wanneer spreken we van een droge opname?
   • Welke problemen kunnen er ontstaan als je het microfoonsignaal te veel of te weinig versterkt? Hoe los deze op? 
   • In welke volgorde sluit je de apparatuur aan en hoe los je technische problemen op?
   • Wat zijn de ongeschreven technische regels wanneer je een opname verstuurt naar een klant?
   • Wat zijn de standaard aanleverspecificaties en hoe zorg je ervoor dat jouw opnames hier aan voldoen? 
   • Hoe kun je inprikken?
   • Hoe bewerk je op een snelle en nette manier je opnames?
   • Welk audioprogramma is het best voor jou?

  2. Commerciële producties 
   • Welke soorten commerciële producties zijn er?
   • Hoe spreek je een commercial in op beeld?
   • Wat zijn de verschillen tussen low-, medium- en high-selling commercials? En hoe spreek je die in met de juiste lichaamstaal?
   • Hoe spreek je een tag-on in binnen een specifiek aantal seconden? 
   • Hoe bepaal je de juiste tone of voice?

  3. Narratieve producties I
   • Welke narratieve producties zijn er en wat zijn de verschillen?
   • Hoe spreek je een documentaire in op beeld?
   • Hoe spreek je een audiotour in?
   • Hoe spreek je een aankondiging in voor een tv-programma of podcast?
   • Hoe bepaal je de juiste tone of voice?

  4. Narratieve producties II
   • Hoe spreek je een bedrijfsvideo in?
   • Hoe spreek je een voice response systeem in?
   • Hoe spreek je een uitlegvideo en e-learning in?
   • Hoe vind je zo snel mogelijk de juiste tone of voice?

  5. Masterclass: Barnier Geerling + online group call
   • Hoe zet ik een voice-over performance neer die aansluit bij het merk en die goed genoeg is om professioneel te worden gebruikt?
   • Hoe zet ik mezelf in de markt?
   • Hoe kom ik aan opdrachten?
   • Wat zijn mijn kansen als stemacteur in het werkveld?
   • Waar moet ik mijn stemdemo naartoe sturen?

  6. Alternatieve producties
   • Hoe kom je zo snel mogelijk tot de juiste tone of voice voor commerciële en narratieve producties?
   • Hoe spreek je een productie in met een tegenspeler?
   • Hoe spreek je zo snel mogelijk een productie in die goed genoeg is om professioneel te worden gebruikt?

  7. Professionele demo-opname
   • Tijdens de laatste seminardag neem je jouw unieke stemdemo op met teksten die speciaal op basis van jouw stemkwaliteiten door ons team geselecteerd zijn. Op die manier kun je jouw demo na de opleiding direct inzetten! 

Wat kun je na deze opleiding?

 • Je hebt voldoende technische kennis om professioneel klinkende opnames te kunnen maken met je eigen thuisstudio. Je bent op de hoogte van alle ongeschreven regels en kunt altijd voldoen aan de gestelde aanleverspecificaties van een productie.
 • Je kent de belangrijkste verschillen in performance bij alle facetten van de twee grote productiesoorten: commerciële en narratieve producties. 
 • Je beschikt over voldoende tekstbegrip om een tekst snel te analyseren. Hierdoor weet je direct te benoemen waar een tekst over gaat en kun je zonder regie-aanwijzingen een tekst inspreken met een passende tone of voice.
 • Je weet welke producties passen bij jouw sound en hebt een goed beeld van waar je staat en wat je met je stem kunt. 
 • Je weet voldoende over de markt om aan de slag te gaan als professioneel voice-over.

 

 


 •    Waarom Stemacteren.nl de juiste keuze is voor jouw opleiding als voice-over en stemacteur

  Al meer dan twintig jaar lang trainen wij beginnende voice-overs en stemacteurs. Stemacteren.nl staat bekend als hét opleidingsinstituut voor voice-overs en is een erkende beroepsopleiding geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Tevens zijn wij lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Beide organisaties voeren een kwaliteitsbeleid en hanteren strenge selectiecriteria voor leden. Als deelnemer aan onze workshops ben je dus in goede handen. Onze docenten zijn allemaal ervaren voice-overs en stemacteurs: we hebben gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring. En deze kennis willen we graag met jou delen!

  In onze workshops leer je op een speelse manier alles wat nodig is om een carrière als voice-over en stemacteur op te bouwen. Als enige onafhankelijke vakopleiding in Nederland bieden wij talentvolle cursisten de mogelijkheid toe te treden tot ons eigen stemmenbureau, waardoor je snel betaald ervaring kunt opdoen als stem!cursist stemacteren in de geluidsstudio

Groepslessen & online lesmateriaal

Start 20-09-2024

Kosten: € 2975,-

Of betaal in drie termijnen van โ‚ฌ991.67.

Wil je een e-mail ontvangen wanneer we een nieuwe Vervolgworkshop Stemacteren (Utrecht) online hebben gezet? Vul dan hieronder je e-mailadres in!

Locatie
Utrecht, Ondiep Zuidzijde 6

Duur
Verspreid over ongeveer 7 maanden: 7 fysieke seminardagen van 13.00u - 17.00u, 19 thuisopdrachten en een speciale online group call. Zelfstudie: 48 uur (~ 2 uur per week)

Capaciteit
10 deelnemers per groep

Toelatingseisen
Deelname is op uitnodiging en alleen mogelijk na het volgen van de basisworkshop of bootcamp stemacteren. Niveau workshop: MBO+ Je dient voor deze workshop gebruik te maken van een door ons goedgekeurde thuisstudio, die je bij ons kunt huren of direct met korting kunt kopen.

Inclusief
12 maanden toegang tot de cursistenmodule, zeven seminardagen van 13.00 - 17.00 in onze studiofaciliteiten, 19 thuisopdrachten, een op maat gemaakte professionele stemdemo en een speciale online group call. Na het afronden van de vervolgworkshop ontvang je een beoordelingsrapport en bij voldoende resultaat een certificering waaruit blijkt dat je geschikt bent als voice-over en thuis een goede opname kunt maken. Talentvolle cursisten kunnen toetreden tot ons eigen stemmenbureau.

Exclusief
Huur (โ‚ฌ 500) voor het huren van onze compleet uitgeruste thuisstudio set-up, waarmee je professionele opnames kunt maken. Huurovereenkomst van toepassing. De huur is niet van toepassing bij aanschaf van de thuisstudio.

Overzicht lesdata

Startdatum vrijdag 20 september 2024
Les 1 | 20 september Studioles
Les 2 | 18 oktober Studioles
Les 3 | 15 november Studioles
Les 4 | 13 december Studioles
Les 5 | 16 januari Studioles
Les 6 | 7 februari Studioles
Les 7 | 7 maart Demo
LET OP: de les van 16 januari (Masterclass met Barnier) vindt plaats op onze locatie in Amsterdam, Donauweg 10.