Vervolgworkshop Stemacteren (Utrecht)

Een exclusieve vervolgopleiding die je klaarstoomt voor het voice-over vak!

De vernieuwde vervolgworkshop stemacteren is een exclusieve praktijkopleiding voor stemacteer en voice-over talenten, die onder begeleiding van onze docenten meer ervaring willen opdoen in het stemmenvak en er serieus werk van willen maken.

Je kunt alleen op uitnodiging deelnemen aan de vervolgworkshop stemacteren. Je dient de basisworkshop stemacteren en voice-overs volledig te hebben afgerond.

Daarnaast moet je de lesstof uit deze workshop beheersen, beschikken over het benodigde basistalent én de juiste motivatie hebben om een carrière als stemacteur op te bouwen.

Alleen de beste stem- en voice-over talenten kunnen meedoen, zodat de kwaliteit van onze opleiding gewaarborgd blijft.

Een uitgebreid en intensief vervolgtraject

De vernieuwde vervolgworkshop stemacteren sluit aan bij de moderne eisen die gesteld worden aan het voice-over vak. Een voice-over moet snel kunnen reageren op aanvragen van opdrachtgevers en neemt een groot deel van zijn inspreekopdrachten op in een thuisstudio.

Daarom leveren wij bij elke inschrijving een compleet uitgeruste thuisstudio (bestaande uit o.a. microfoon, audio interface, koptelefoon en Isovox2 akoestische studio) waarmee je perfécte thuisopnames kunt maken.

Deze thuisstudio krijg je in bruikleen gedurende de vervolgworkshop óf kun je direct met korting aanschaffen, zodat je zelf eigenaar wordt. Je kunt de thuisstudio ook achteraf alsnog aanschaffen.

Op elk van de zes fysieke seminardagen in onze prachtige geluidsstudio's in Utrecht wordt een nieuw onderwerp behandeld. Je leert onder anderen hoe je thuis een goede voice-over opname maakt en we gaan dieper in op het inspreken van commerciële, narratieve en corporate producties.

In de tussenliggende weken ontvang je maarliefst 24 (!) inspreekopdrachten die je vanuit je thuisstudio inspreekt en aan ons ter beoordeling voorlegt. 

We besteden veel aandacht aan het jezelf in de markt plaatsen en kijken samen uitgebreid met jou naar jouw positionering als voice-over. In onze cursistenmodule vind je voorafgaand aan en na elke seminardag veel extra (video)materiaal over het onderwerp van de dag. 

Na inschrijving kun je direct starten met het bekijken van de voorbereidende videolessen, zodat je goed voorbereid naar je allereerste studioles komt. De online videolessen kun je op elk door jou gekozen moment bekijken op je computer of op je mobiele device.

Leer inspreken in je thuisstudio en breng het geleerde in praktijk in onze studio's.

De vervolgopleiding stemacteren en voice-overs bestaat uit:

 zes intensieve seminardagen in onze studio's van een dagdeel (vier uur) - elke maand 1 seminardag;

 24 huiswerkopdrachten die je in eigen thuisstudio inspreekt;

de levering van een compleet uitgeruste thuisstudio die je ofwel in bruikleen neemt, of direct kunt aanschaffen;

veel video- en lesmateriaal dat je voor- en na elke seminardag kunt bekijken;

 veel aandacht voor personal branding, zodat je precies weet hoe je jezelf als voice-over in de markt kunt zetten;

de opname van een professionele stemdemo waarmee je commerciële inspreekopdrachten kunt verwerven.

De seminardagen vinden ongeveer één keer per maand plaats van 13.00u ­- ca.17.00u. De lesdata tref je in het kader hiernaast. Ook krijg je de opnames van de vervolgopleiding stemacteren naderhand toegestuurd. 

Wat leer je allemaal tijdens deze vervolgopleiding?

De focus van deze workshop ligt volledig op de praktijk: het snel en effectief inspreken van teksten in je thuisstudio én in commerciële studiosetting. 

In de vervolgworkshop ligt het zwaartepunt op dat deel van de markt waar de meeste inspreekopdrachten zich bevinden: commerciële, corporate en narratieve producties. Training in deelgebieden zoals tekenfilmdubbing, luisterboeken en games kun je opdoen in één van onze specialty workshops.

Naast een verdere verdieping van de onderwerpen die in de basisworkshop reeds aan de orde kwamen, is er veel aandacht voor zelfregie; het zelf kunnen beoordelen van je eigen inspreekperformances. Zo zal je in staat zijn om ondermeer in thuisstudio-situaties, -­ zonder stemregisseur -­ een tekst perfect in te spreken.

In de videolessen wordt ook aandacht besteed aan personal branding en het traject dat je kunt volgen na de vervolgworkshop. De studiebelasting komt (naast de maandelijkse seminardagen) neer op zo'n vier uur studie per week.

Wij zorgen ervoor dat jij klaar bent om als voice-over en stemacteur aan de slag te gaan!

De vervolgworkshop wordt afgerond met de opname van een professionele stemdemo, die je kunt gebruiken om jezelf te promoten naar de verschillende opdrachtgevers die je als stemacteur hebt. Tevens ontvang je - bij voldoende resultaat - een diploma alsmede een certificaat waaruit blijkt dat je geschikt bent als voice-over en een goede thuisopname kunt aanleveren.

  •  

    Waarom Stemacteren.nl de juiste keuze is voor jouw opleiding als voice-over en stemacteur.

    Al twintig jaar lang trainen wij beginnende voice-overs en stemacteurs. Stemacteren.nl staat bekend als hét opleidingsinstituut voor voice-overs en is een erkende beroepsopleiding geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Als deelnemer aan onze workshops ben je dus in goede handen. Onze docenten zijn allemaal ervaren voice-overs en stemacteurs: we hebben gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring. En deze kennis willen we graag met jou delen!

    In onze workshops leer je op een speelse manier alles wat nodig is om een carrière als voice-over en stemacteur op te bouwen. De lessen vinden altijd plaats in een echte geluidsstudio en we werken in kleine groepen waardoor je veel individuele studiotijd hebt.

    Als enige onafhankelijke vakopleiding in Nederland bieden wij talentvolle cursisten de mogelijkheid toe te treden tot ons eigen stemmenbureau, waardoor je snel betaald ervaring kunt opdoen als stem!

cursist stemacteren in de geluidsstudio

Groepslessen & online lesmateriaal

Start 18-11-2022

Kosten: € 2975,-

Of betaal in drie termijnen van €991.67.

Aanmelden workshop

Komt 18-11-2022 je niet uit? Klik dan hier!

Locatie
Utrecht

Duur
6 fysieke seminardagen van 13.00u-17.00u, 24 inspreekopdrachten in meegeleverde uitgebreide thuisstudio, 1 demo opname moment, 1 online group call met docent Barnier Geerling

Capaciteit
10 deelnemers per groep

Toelatingseisen
Deelname is op uitnodiging en alleen mogelijk na het volgen van de basisworkshop stemacteren. Niveau workshop: MBO+ Je dient voor deze workshop gebruik te maken van onze goedgekeurde thuisstudio setup, die je in bruikleen kunt nemen, of direct met korting kunt kopen.

Doe de stemtest (€ 20,-)

Inclusief
12 maanden toegang tot de cursistenmodule, zes seminardagen van 13.00u-17.00u in onze studiofaciliteiten, 24 inspreekopdrachten, 1 demo opname moment, 1 online group call, uitgebreid studie- en oefenmateriaal en een professionele stemdemo. Na het afronden van de vervolgworkshop ontvang je een beoordelingsrapport, en bij voldoende resultaat een certificering waaruit blijkt dat je geschikt bent als voice-over en thuis een goede opname kunt maken. Talentvolle cursisten kunnen toetreden tot ons eigen stemmenbureau.

Exclusief
Borg (EUR 500) voor het in bruikleen nemen van onze compleet uitgeruste thuisstudio setup, waarmee je professionele opnames kunt maken. De borg ontvang je na teruglevering van de thuisstudio retour. Bruikleenovereenkomst van toepassing. Borg is niet van toepassing bij aanschaf van de thuisstudio.

Overzicht lesdata

Startdatum vrijdag 18 november
Les 1 | 18 november Studioles
Les 2 | 16 december Studioles
Les 3 | 13 januari Studioles
Les 4 | 10 februari Studioles
Les 5 | 10 maart Studioles
Les 6 | 14 april Studioles
Les 7 | 12 mei Demo