Bootcamp stemacteren en voice-overs (Leiden)

Maak kennis met het leukste vak ter wereld!

De bootcamp stemacteren is dé professionele opleiding voor voice­-overs en stemacteurs. Tijdens deze uitgebreide opleiding die je kunt volgen in één van onze prachtige lestheaters gevestigd in Leiden, Amsterdam of Utrecht maak je kennis met het stemmenvak. Je leert wat er allemaal komt kijken bij het inspreken van o.a. commercials, documentaires, tekenfilms en luisterboeken.

 

Hoe ziet de bootcamp stemacteren eruit?

In drie intensieve lesdagen, een speciale demosessie, 19 videolessen én thuisopdrachten leer je onder begeleiding van ons ervaren team aan docenten en technici hoe je jouw stem professioneel kunt inzetten als stemacteur. Hoe we dit precies doen, lees je hier:

3 STUDIODAGEN OP LOCATIE

De 3 lesdagen vinden achtereenvolgend plaats en worden gegeven op de door jou gekozen locatie. Elke lesdag gaan we van 10:00 tot 17:00 uur aan de slag. De exacte data van de studiodagen vind je in de blauwe kolom rechtsonder op deze pagina.

Ben je benieuwd wat we doen tijdens deze studiodagen? Scroll dan door naar het kopje 'Ontdek de populairste productiesoorten!'  


19 VIDEOLESSEN 

Wij geloven dat je dit vak alleen kan leren door het heel veel te doen. Daarom zijn aan iedere studiodag één of meerdere video's gekoppeld waarin stemregisseur Barnier Geerling je voorbereidt op je studiodagen. Op die manier weet je al wat meer over de theorie en kunnen we tijdens de lesdagen zoveel mogelijk oefenen achter de microfoon.

 PROFESSIONELE REGIE

Alle lessen worden gegeven door ons team van ervaren en professionele docenten en technici die allemaal actief werkzaam zijn in het voice-over vak. Ben je benieuwd wie wij zijn? Kijk dan eens hier!

 

THUISOPDRACHTEN

In de periode ná je eerste 3 lesdagen ga je in de thuisopdrachten verder aan de slag met de persoonlijke feedback die je tijdens de lessen hebt ontvangen. Op die manier blijf je ook in de periode tussen je studiolessen en demosessie bezig met het lesmateriaal. Onze docenten voorzien jouw opnames van feedback en zo word je spelenderwijs steeds iets beter.

Lukt het niet om je thuisopdrachten vóór je demosessie in te leveren? Geen probleem! Je behoudt één jaar lang toegang tot onze onlineomgeving en in dat jaar kun je jouw thuisopdrachten insturen wanneer dat jou uitkomt. 

 

Hoe je thuisopnames maakt en opstuurt, leggen we je tijdens de opleiding uit. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig of dure apparaten.  

 

EINDEXAMEN: EEN SPECIALE DEMOSESSIE

Een aantal weken ná je 3 daagse bootcamp, kom je terug naar de studio om je demo op te nemen. Dit doen we altijd in Amsterdam en deze les zal ongeveer 2.5 uur duren. Het eindexamen is een mooi ijkpunt om te zien waar je op dat moment staat.  

Aan het eind van deze les sluiten we de bootcamp gezamenlijk af en een week later ontvang je van ons jouw eigen unieke demo! Daarnaast krijg je een persoonlijk advies over de stappen die je hierna kan zetten en een beoordelingsrapport met daarbij een officieel certificaat van deelname. De exacte datum van deze dag vind je in de blauwe kolom rechtsonder op deze pagina.

 

Start direct na je inschrijving!

Nadat je je hebt ingeschreven, krijg je direct toegang tot jouw persoonlijke onlineomgeving: de cursistenmodule. Je kan direct aan de slag met de eerste 9 videolessen! 

 

Past de basisworkshop of bootcamp beter bij mij?

Allereerst is het goed om te weten dat zowel de basisworkshop als de bootcamp op al onze 3 locaties in Amsterdam, Leiden en Utrecht gevolgd kan worden. Klik hier om ze allemaal te bekijken!  


De lesinhoud van de bootcamp stemacteren is (nagenoeg) identiek aan die van de basisworkshop. Het verschil zit voornamelijk in de intensiteit. Waar in de basisworkshop de lessen over 9 weken zijn verspreid, zijn de lessen in de bootcamp verspreid over 3 intensieve dagen. De thuisopdrachten van de basisworkshop maak je in de dagen tussen de lessen. De thuisopdrachten van de bootcamp maak je in de periode tussen je derde lesdag en je demosessie. 


Ontdek de populairste productiesoorten!

Als stemacteur kun je je stem voor allerlei soorten producties inzetten. Denk bijvoorbeeld aan commercials, bedrijfsfilms, tekenfilms, luisterboeken en documentaires. Tijdens de bootcamp stemacteren maak je kennis met al deze productiesoorten en leer je hoe je ze inspreekt. 

 

Tijdens deze lessen word je persoonlijk geregisseerd door onze docenten. Onze technici zorgen ervoor dat alles wordt opgenomen en na iedere les ontvang je van hen jouw opnames. Zo kun je ze op je gemak thuis terugluisteren en hoor je de progressie die je iedere week maakt. 


Het doel van de bootcamp is om je kennis te laten maken met o.a. de volgende onderwerpen:

  1. Inspreken, hoe doe je dat? 
   • Wat betekent communicatie en presentatie voor een stemacteur?
   • Wat is de invloed van lichaamstaal op je performance?
   • Wat is het verschil tussen stem & spraak? 
   • Hoe werk je in een studio?
   • Wat houdt de door ons ontwikkelde CBV®-methode in?
   • Hoe zet je met behulp van de CBV®-methode gemakkelijk en snel de juiste tone of voice neer bij een productie?

  2. Hoe spreek je een commercial in?
   • Weet je wat je vertelt (tekstbegrip) en hoe je dit met je lichaamstaal kunt uitdrukken?
   • Hoe analyseer je een tekst en bepaal je wat de tone of voice moet zijn?

  3. Hoe spreek je narratief werk zoals documentaires en bedrijfsfilms in? 
   • Hoe speel je met ritme?
   • Welke narratieve producties zijn er en wat zijn de verschillen?

  4. Hoe spreek je luisterboeken in?
   • Hoe behoud je je rust tijdens het inspreken? 
   • Hoe werkt de luisterboeken markt? 
   • Wat maakt een luisterboek studiosessie anders dan alle andere studiosessies?

  5. Hoe spreek je een karakter uit een animatiefilm in? 
   • Hoe gaat het inspreken van een tekenfilm in z'n werk?
   • Wat is het verschil tussen de Nederlandse markt en de Engelse? 
   • Hoe zet je een geloofwaardig karakter neer?
   • Wat is dubben en hoe werk je aan je timing? 

  6. Het stemmenvak, hoe begin je?
   • Heb je een thuisstudio nodig?
   • Hoe werkt de Voice-over en Stemmenbusiness?

 

Voor wie is deze bootcamp?

Deze opleiding is gericht op mensen met weinig of geen voice-over ervaring. Het is een uitstekende introductie met het stemmenvak en brengt je op een leuke, praktische en leerzame manier de basisbeginselen van het stemacteren bij! 

 

De opleiding is bij uitstek geschikt voor jou als je:

 • een carrière als voice-over en/of stemacteur ambieert en je eerste stappen in stemmenland wil zetten
 • op zoek bent naar een cursus waarin ontzettend veel lol beleven én serieus leren hand in hand gaan
 • je comfortzone wilt vergroten en/of wil werken aan je zelfexpressie zodat jij beter voor het voetlicht komt
 • wil leren je stem effectiever en bewuster in te zetten bij je huidige baan (bijv. podcastmakers, docenten, verkopers, etc.)

Herken jij jezelf in één van de bovenstaande groepen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Overweeg je om één van onze specialty workshops te volgen, maar heb je verder nog geen ervaring met inspreken? Dan raden we je aan eerst te beginnen met deze basisworkshop zodat je al wat meer ervaring hebt en nog meer uit je specialty workshop kunt halen. 

 

 


Wat kun je na deze opleiding?

 • Je kent de basisvaardigheden die nodig zijn om tot een goede voice-over performance te komen.
 • Je kan met behulp van de CBV®-methode een eenvoudige commerciële of narratieve productie inspreken.
 • Je kan basis regie vertalen naar een performance.
 • Je kan je eigen stem na deze cursus bewuster inzetten voor zowel voice-over performances als bij presentaties. 

 Heb je de smaak van het stemacteren te pakken?

Na het volgen van de bootcamp stemacteren kun je bij stemacteren.nl terecht voor verschillende extra voice-over opleidingen:

 


Ben jij klaar voor de bootcamp?


 •  

  Waarom Stemacteren.nl de juiste keuze is voor jouw opleiding als voice-over en stemacteur

  Al meer dan twintig jaar lang trainen wij beginnende voice-overs en stemacteurs. Stemacteren.nl staat bekend als hét opleidingsinstituut voor voice-overs en is een erkende beroepsopleiding geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Tevens zijn wij lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Beide organisaties voeren een kwaliteitsbeleid en hanteren strenge selectiecriteria voor leden. Als deelnemer aan onze workshops ben je dus in goede handen. Onze docenten zijn allemaal ervaren voice-overs en stemacteurs: we hebben gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring. En deze kennis willen we graag met jou delen!

  In onze workshops leer je op een speelse manier alles wat nodig is om een carrière als voice-over en stemacteur op te bouwen. Als enige onafhankelijke vakopleiding in Nederland bieden wij talentvolle cursisten de mogelijkheid toe te treden tot ons eigen stemmenbureau, waardoor je snel betaald ervaring kunt opdoen als stem!cursist stemacteren in de geluidsstudio

Groepslessen & online lesmateriaal

Start 01-07-2024

Kosten: € 1195,-

Of betaal in drie termijnen van €398.33.

Aanmelden workshop

Wil je een e-mail ontvangen wanneer we een nieuwe Bootcamp stemacteren en voice-overs (Leiden) online hebben gezet? Vul dan hieronder je e-mailadres in!

Locatie
Leiden, Middelstegracht 89u

Duur
3 lesdagen van 10.00 - 17.00 en 19 videolessen met additioneel lesmateriaal voor iedere lesdag. Zelfstudie: 16 uur (flexibel in te delen voorafgaand aan de lesdagen of daarna)

Capaciteit
10 deelnemers per groep

Toelatingseisen
Geen. Twijfel je of stemacteren iets voor jou is? Doe dan de vrijblijvende stemtest voorafgaand aan je deelname. Niveau workshop: MBO+

Doe de stemtest (€ 75,-)

Inclusief
12 maanden toegang tot de cursistenmodule, meer dan 30 uur lesmateriaal bestaande uit: drie lesdagen van 10.00 tot circa 17.00 in onze professionele studio's, 19 zeer uitgebreide videolessen die je voorbereiden op de praktijklessen, thuisopdrachten en extra oefenmateriaal. Je sluit je opleiding af met een stemdemo en ontvangt daarbij een persoonlijk vervolgadvies, beoordelingsrapport en certificaat van deelname. Tijdens de lesdagen verzorgen wij de lunch!

Exclusief
Eenvoudige headset met geïntegreerde microfoon voor het maken van thuisopdrachten. Deze is apart te bestellen tijdens inschrijving.

Overzicht lesdata

Startdatum 1 juli 2024
Les 1 | 1 juli Studioles
Les 2 | 2 juli Studioles
Les 3 | 3 juli Studioles
Les 4 | 29 augustus Demo