ZOMERKORTING 🎉 - Schrijf je vóór 31 mei in voor de basisworkshop of bootcamp en ontvang 20% korting! 🌞

Basisworkshop stemacteren (Leiden)

Maak kennis met het leukste vak ter wereld!

De basisworkshop stemacteren is dé professionele opleiding voor voice­-overs en stemacteurs. Tijdens deze uitgebreide opleiding die je kunt volgen in één van onze prachtige lestheaters gevestigd in Leiden, Amsterdam of Utrecht maak je kennis met het stemmenvak. Je leert wat er allemaal komt kijken bij het inspreken van o.a. commercials, documentaires, tekenfilms en luisterboeken.


Hoe ziet de basisworkshop stemacteren eruit? 

In negen praktijklessen, negentien videolessen en bijbehorende thuisopdrachten leer je onder begeleiding van ons ervaren team docenten en technici hoe je jouw stem professioneel kunt inzetten als stemacteur. Hoe we dit precies doen, lees je hier:

 

9 STUDIOLESSEN OP LOCATIE 

De lessen vinden 's avonds plaats van 19:30 tot 22:00 uur en hebben altijd een vaste dag en locatie. Tijdens de studiolessen kruip je zélf achter de microfoon en word je persoonlijk geregisseerd door onze docenten en technici. De exacte data van al jouw studiolessen vind je in de blauwe kolom rechtsonder op deze pagina. 

Wil je een uitgebreidere uitleg van wat we doen tijdens de studiolessen? Scroll dan door naar het kopje 'Negen unieke studiolessen' 

 

19 VIDEOLESSEN 

Wij geloven dat je dit vak alleen kan leren door het heel veel te doen. Daarom hebben we aan iedere studioles één of meerdere video's gekoppeld waarin stemregisseur Barnier Geerling je voorbereidt op je studiolessen. Op die manier weet je al wat meer over de theorie en kunnen we tijdens de studiolessen zoveel mogelijk oefenen in onze studio's en achter de microfoon.

 

 PROFESSIONELE REGIE

Alle lessen worden gegeven door ons team van ervaren en professionele docenten en technici die allemaal actief werkzaam zijn in het voice-over vak. Ben je benieuwd wie wij zijn? Kijk dan eens hier!

THUISOPDRACHTEN

Na de studiolessen ga je met de thuisopdrachten verder aan de slag met de feedback die je tijdens de lessen hebt ontvangen. Zo blijf je ook tussen de studiolessen door met het lesmateriaal aan de slag. Deze opdrachten worden iedere week door ons ervaren team van docenten en technici voorzien van uitgebreide feedback. Zo heb je een extra mogelijkheid om in alle rust te oefenen en word je spelenderwijs steeds iets beter!  

 

Hoe je thuisopnames maakt en opstuurt, leggen we je tijdens de opleiding uit. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig of dure apparaten.  

 

EINDEXAMEN: STEMDEMO

Aan het eind van je opleiding neem je tijdens het eindexamen samen met één van onze technici jouw eigen unieke stemdemo op. Nadat deze is opgenomen, gaan onze engineers ermee aan de slag en zorgen zij ervoor dat jouw demo de professionele studiokwaliteit krijgt die het verdient! Het eindexamen is dan ook een mooi ijkpunt om te zien waar je op dat moment staat.  


Tijdens de feestelijke afsluitende les ontvang je naast je demo van ons een persoonlijk advies over de stappen die je hierna kan zetten en een beoordelingsrapport met daarbij een officieel certificaat van deelname.

 

 

 

Start direct na je inschrijving!

Nadat je je hebt ingeschreven, krijg je direct toegang tot jouw persoonlijke online lesomgeving: de cursistenmodule. Je kan direct aan de slag met de eerste negen videolessen! 

 

 

Negen unieke studiolessen 

Als stemacteur kun je je stem voor allerlei soorten producties inzetten. Denk bijvoorbeeld aan commercials, bedrijfsfilms, tekenfilms, luisterboeken en documentaires. Tijdens de basisworkshop stemacteren maak je kennis met al deze productiesoorten en leer je hoe je ze inspreekt. 

 

Tijdens deze lessen word je persoonlijk geregisseerd door onze docenten. Onze technici zorgen ervoor dat alles wordt opgenomen en na iedere les ontvang je van hen jouw opnames. Zo kun je ze op je gemak thuis terugluisteren en hoor je de progressie die je iedere week maakt. 

 

Het doel van de basisworkshop is om je kennis te laten maken met o.a. de volgende onderwerpen:

  1. Inspreken, hoe doe je dat? 
   • Wat betekent communicatie en presentatie voor een stemacteur?
   • Wat is de invloed van lichaamstaal op je performance?
   • Wat is het verschil tussen stem en spraak? 
   • Hoe werk je in een studio?
   • Wat houdt de door ons ontwikkelde CBV®-methode in?
   • Hoe zet je met behulp van de CBV®-methode gemakkelijk en snel verschillende soorten tone of voices neer?

  2. Hoe spreek je een commercial in?
   • Welke lichaamstaal past bij welke tone of voice?
   • Hoe analyseer je een tekst en bepaal je wat de tone of voice moet zijn?

  3. Hoe spreek je narratief werk zoals documentaires en bedrijfsfilms in? 
   • Hoe speel je met ritme?
   • Welke narratieve producties zijn er en wat zijn de verschillen?

  4. Hoe spreek je luisterboeken in?
   • Hoe behoud je je rust tijdens het inspreken? 
   • Hoe werkt de luisterboeken markt? 
   • Wat maakt een luisterboek studiosessie anders dan alle andere studiosessies?

  5. Hoe spreek je een karakter uit een animatiefilm in? 
   • Hoe werkt de animatiewereld?
   • Wat is het verschil tussen de Nederlandse markt en de Engelse? 
   • Hoe zet je een geloofwaardig karakter neer?
   • Wat is dubben en hoe werk je aan je timing? 

  6. Het stemmenvak, hoe begin je?
   • Heb je een thuisstudio nodig?
   • Hoe werkt de Voice-over en Stemmenbusiness?

 

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is gericht op mensen met weinig of geen voice-over ervaring. Het is een uitstekende introductie met het stemmenvak en brengt je op een leuke, praktische en leerzame manier de basisbeginselen van het stemacteren bij! 

 

De opleiding is bij uitstek geschikt voor jou als je:

 • een carrière als voice-over en/of stemacteur ambieert en je eerste stappen in stemmenland wil zetten
 • op zoek bent naar een cursus waarin ontzettend veel lol beleven én serieus leren hand in hand gaan
 • je comfortzone wilt vergroten en/of wil werken aan je zelfexpressie zodat jij beter voor het voetlicht komt
 • wil leren je stem effectiever en bewuster in te zetten bij je huidige baan (bijv. podcastmakers, docenten, verkopers, etc.)

Herken jij jezelf in één van de bovenstaande groepen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Overweeg je om één van onze specialty workshops te volgen, maar heb je verder nog geen ervaring met inspreken? Dan raden we je aan eerst te beginnen met deze basisworkshop zodat je al wat meer ervaring hebt en nog meer uit je specialty workshop kunt halen. 

 

 

Wat kun je na deze opleiding?

 • Je kent de basisvaardigheden die nodig zijn om tot een goede voice-over performance te komen
 • Je kan met behulp van de CBV®-methode een eenvoudige commerciële of narratieve productie inspreken
 • Je kan basis regie vertalen naar een inspreekperformance
 • Je kan je eigen stem na deze cursus bewuster inzetten voor zowel voice-over performances als bij gesprekken, presentaties etc.

 


Heb je de smaak van het stemacteren te pakken?

Na het volgen van de basisworkshop kun je bij stemacteren.nl terecht voor verschillende extra voice-over opleidingen:


Ben jij klaar voor de basisworkshop?


 •  

  Waarom Stemacteren.nl de juiste keuze is voor jouw opleiding als voice-over en stemacteur

  Al meer dan twintig jaar lang trainen wij beginnende voice-overs en stemacteurs. Stemacteren.nl staat bekend als hét opleidingsinstituut voor voice-overs en is een erkende beroepsopleiding geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Tevens zijn wij lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Beide organisaties voeren een kwaliteitsbeleid en hanteren strenge selectiecriteria voor leden. Als deelnemer aan onze workshops ben je dus in goede handen. Onze docenten zijn allemaal ervaren voice-overs en stemacteurs: we hebben gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring. En deze kennis willen we graag met jou delen!

  In onze workshops leer je op een speelse manier alles wat nodig is om een carrière als voice-over en stemacteur op te bouwen. Als enige onafhankelijke vakopleiding in Nederland bieden wij talentvolle cursisten de mogelijkheid toe te treden tot ons eigen stemmenbureau, waardoor je snel betaald ervaring kunt opdoen als stem!cursist stemacteren in de geluidsstudio

Groepslessen & online lesmateriaal

Start 18-06-2024

Kosten: € 1195 € 956,-

Of betaal in drie termijnen van €398.33.

Aanmelden workshop

Wil je een e-mail ontvangen wanneer we een nieuwe Basisworkshop stemacteren (Leiden) online hebben gezet? Vul dan hieronder je e-mailadres in!

Locatie
Leiden, Middelstegracht 89u

Duur
28 lessen: 9 studiolessen van 2,5 uur per les en 19 videolessen met additioneel lesmateriaal voor iedere les. Zelfstudie: 16 uur (~ 2 uur per week)

Capaciteit
10 deelnemers per groep

Toelatingseisen
Geen. Twijfel je of stemacteren iets voor jou is? Doe dan de vrijblijvende stemtest voorafgaand aan je deelname. Niveau workshop: MBO+

Doe de stemtest (€ 75,-)

Inclusief
12 maanden toegang tot de cursistenmodule, meer dan 30 uur lesmateriaal bestaande uit: 9 praktijklessen van 19.30u tot circa 22.00u in onze professionele studio's, 19 zeer uitgebreide videolessen die je voorbereiden op de praktijklessen, thuisopdrachten en extra oefenmateriaal. Je sluit je opleiding af met een stemdemo en ontvangt daarbij een persoonlijk vervolgadvies + beoordelingsrapport en certificaat van deelname.

Exclusief
Eenvoudige headset met geïntegreerde microfoon voor het maken van thuisopdrachten. Deze is apart te bestellen tijdens inschrijving.

Overzicht lesdata

Startdatum dinsdag 18 juni 2024
Les 1 | 18 juni Studioles
Les 2 | 25 juni Studioles
Les 3 | 2 juli Gastles
Les 4 | 9 juli Gastles
Les 5 | 16 juli Studioles
Les 6 | 3 september Studioles
Les 7 | 10 september Studioles
Les 8 | 17 september Studioles
Les 9 | 24 september Studioles