Basisworkshop stemacteren (Amsterdam)

cursist stemacteren in de geluidsstudio

Maak kennis met het leukste vak ter wereld in Amsterdam!

De basisworkshop stemacteren is dé professionele opleiding voor voice­overs en stemacteurs. Tijdens deze uitgebreide opleiding die in onze professionele geluidsstudio's in Amsterdam plaats vindt maak je kennis met het stemmenvak. Je leert wat er allemaal komt kijken bij het inspreken van commercials, documentaires, tekenfilms en andere audiovisuele producties.

De basisworkshop bestaat uit negen praktijklessen in onze gloednieuwe geluidsstudio's in Amsterdam en vier videolessen die je via onze cursistenmodule volgt. 

Afhankelijk van het type les kom je naar onze geluidsstudio's in Amsterdam voor een praktijkles of ontvang je een les in onze online lesomgeving, de cursistenmodule. De praktijklessen vinden in de avonduren plaats, altijd van 19.30u tot circa 22.00u. De online videolessen kun je op elk moment volgen op je computer of op je mobiele device.

Leren stemacteren is leerzaam en leuk!

In de basisworkshop stemacteren en voice-overs gaan we in op alle aspecten van het inspreekvak. Onder begeleiding van onder meer stemregisseur Barnier Geerling, grondlegger van het leren stemacteren, ga je met een groep van maximaal tien cursisten onze studio's in. Terwijl de andere cursisten meeluisteren, krijg je persoonlijke regieaanwijzingen en leer je de verschillende productiestijlen, van commercials tot tekenfilms, snel en effectief ‘op de band te zetten’. De opnames krijg je naderhand toegezonden.

In de basisworkshop gaan we in op alle aspecten van het voice-over vak. De onderwerpen die onder meer aan bod komen in de workshop:

de door ons ontwikkelde unieke CBV®-methode (Comprehension, Bodylanguage, Voice)

tekstbehandeling

lichaamstaal

stem (o.a. articulatie, klankvorming, stemgebruik, tempo & ritme, energie & volume)

microfoontechniek

presentatie: hoe je jezelf laat 'zien' middels je stem

focus: flow, mojo, the zone

ondernemerschap als voice-over & stemacteur

de thuisstudio

De studiebelasting komt (naast de lessen) neer op 1,5 uur per week.

Aan de basisworkshop werken allemaal ervaren voice­overs en stemacteurs mee als gastdocent, zoals Beatrijs Sluijter en Kyra Macco. Verder zijn er videolessen met stemacteurs Ben Maasdam, Willem van den Top, Jacqueline Blom en stemcoach Alex Boon. Voor meer informatie over de gastdocenten kun je een kijkje nemen op over ons.

Verdiep je verder met de Cursistenmodule.

Voor én na (vrijwel) elke praktijkles ontvang je oefeningen en huiswerkopdrachten, die je ter beoordeling aan ons kunt voorleggen. De huiswerkopdrachten kun je inspreken met door ons meegeleverde software en terugsturen via de cursistenmodule, waarna ze zullen worden beoordeeld. Wanneer je zelf niet beschikt over een headset met microfoon, kun je deze tijdens je inschrijving bestellen.

Het lesmateriaal behandelt stap voor stap én in detail de basisvaardigheden die je nodig hebt voor het inspreken van verschillende audioproducties, zoals reclameboodschappen, bedrijfsteksten, documentaires, voice­response systemen, luisterboeken en tekenfilms.

Inclusief je eigen voice-over demo als vocale uitsmijter!

We besluiten de basisworkshop met de opname van een basis stemdemo waarmee je laat horen wat jij allemaal in huis hebt. Wij adviseren je over de mogelijkheden. Na het afronden van de basisworkshop stemacteren en voice-overs ontvang je een beoordelingsrapport en een certificaat van deelname.

Deze workshop is gericht op mensen met weinig of geen voice-over ervaring. Het is een uitstekende introductie met het voice-over vak en brengt je op een leuke, praktische en leerzame manier de basisbeginselen van het stemacteren bij!

Heb je de smaak van het stemacteren te pakken?

Na het volgen van de basisworkshop kun je bij stemacteren.nl terecht voor verschillende extra voice-over opleidingen:

Ben jij klaar voor de basisworkshop?


  •  

    Waarom Stemacteren.nl de juiste keuze is voor jouw opleiding als voice-over en stemacteur.

    Al negentien jaar lang trainen wij beginnende voice-overs en stemacteurs. Stemacteren.nl staat bekend als hét opleidingsinstituut voor voice-overs en is een erkende beroepsopleiding geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Als deelnemer aan onze workshops ben je dus in goede handen. Onze docenten zijn allemaal ervaren voice-overs en stemacteurs: we hebben gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring. En deze kennis willen we graag met jou delen!

    In onze workshops leer je op een speelse manier alles wat nodig is om een carrière als voice-over en stemacteur op te bouwen. De lessen vinden altijd plaats in een echte geluidsstudio en we werken in kleine groepen waardoor je veel individuele studiotijd hebt.

    Als enige onafhankelijke vakopleiding in Nederland bieden wij talentvolle cursisten de mogelijkheid toe te treden tot ons eigen stemmenbureau, waardoor je snel betaald ervaring kunt opdoen als stem!