Bootcamp stemacteren en voice-overs (Amsterdam)

Maak kennis met het leukste vak ter wereld!

De bootcamp stemacteren is dé professionele opleiding voor voice­overs en stemacteurs. Tijdens deze uitgebreide driedaagse opleiding die in onze professionele geluidsstudio's in Amsterdam plaats vindt maak je kennis met het stemmenvak. Je leert wat er allemaal komt kijken bij het inspreken van commercials, documentaires, tekenfilms en andere audiovisuele producties.

De bootcamp stemacteren bestaat uit drie lesdagen met praktijklessen die plaats vinden in de mooiste geluidsstudios van Nederland en elf videolessen die je direct na je inschrijving in ons digitale klaslokaal kunt bekijken. Je ontvangt voorafgaand aan de start van de bootcamp ook voorbereidend videomateriaal, waaronder zogenaamde 'student sessions', waarin cursisten demonstreren hoe je bepaalde productiesoorten inspreekt. 

De praktijklessen vinden overdag plaats, drie dagen achter elkaar, van 10.00u-17.00u.

Let op: dit is een zeer intensieve cursus! Wil je het liever rustiger aan doen? Schrijf je dan in voor de basisworkshop stemacteren, die 9 lesavonden lang loopt.

Start direct na je inschrijving

Na inschrijving kun je direct starten met het bekijken van de beschikbare videolessen, zodat je goed voorbereid naar je allereerste studioles komt. De online videolessen kun je op elk door jou gekozen moment bekijken op je computer of op je mobiele device.

Leren stemacteren is leerzaam en leuk!

In de bootcamp stemacteren en voice-overs behandelen we alle aspecten van het inspreekvak. Onder begeleiding van stemregisseur Barnier Geerling, grondlegger van het leren stemacteren, leer je de fijne kneepjes in een serie zeer uitgebreide videolessen. Daarna ga je met jouw vaste docent en een groep van maximaal tien cursisten drie dagen lang onze studio's in. Terwijl de andere cursisten meeluisteren, krijg je persoonlijke regieaanwijzingen en leer je de verschillende productiestijlen, van commercials tot tekenfilms, snel en effectief ‘op de band te zetten’. De opnames krijg je naderhand toegezonden.

De onderwerpen die onder meer aan bod komen in de workshop:

Stemacteren & Voice-overs 

De Zen van Stemacteren

Communicatie & Presentatie

De door ons ontwikkelde unieke CBV®-methode (Comprehension, Bodylanguage, Voice)

De CBV®-methode: Tekstbehandeling

De CBV®-methode: Lichaamstaal

De CBV®-methode: Stem & Spraak

Werken in een studio

Hoe spreek je commercials in?

Hoe spreek je narratieve & zakelijke teksten in?

Hoe spreek je luisterboeken in?

Hoe spreek je tekenfilm(series) in?

Student Sessions: cursisten demonstreren hoe je de verschillende productiestijlen inspreekt.

De Thuisstudio

Hoe zet je jezelf in de markt: De Voice-Over & Stemmenbusiness 

Het programma van de bootcamp workshop stemacteren en voice-overs is identiek aan dat van de basisworkshop stemacteren. Het grote verschil is dat alle studiolessen van de bootcamp stemacteren en voice-overs drie dagen achter elkaar plaatsvinden.

De studiebelasting komt (naast de lessen) neer op ongeveer 2 uur per week.

Aan de bootcamp stemacteren werken (zeer) ervaren voice­-overs, stemacteurs en geluidstechnici mee. Voor meer informatie over onze docenten kun je een kijkje nemen op over ons.

Verdiep je verder met de Cursistenmodule.

Voor én na de bootcamp stemacteren ontvang je voorbereidende videolessen, oefeningen en huiswerkopdrachten die je ter beoordeling aan ons kunt voorleggen. De huiswerkopdrachten kun je inspreken met door ons meegeleverde software en terugsturen via de cursistenmodule - ons digitale klaslokaal -, waarna ze zullen worden beoordeeld. Wanneer je zelf niet beschikt over een headset met microfoon, kun je deze tijdens je inschrijving bestellen.

Het lesmateriaal behandelt stap voor stap én in detail de basisvaardigheden die je nodig hebt voor het inspreken van verschillende audioproducties, zoals reclameboodschappen, bedrijfsteksten, documentaires, voice­response systemen, luisterboeken en tekenfilms.

Inclusief je eigen voice-over demo als vocale uitsmijter!

We besluiten de bootcamp stemacteren en voice-overs met de opname van een basis stemdemo waarmee je laat horen wat jij allemaal in huis hebt en een feestelijke borrel. Wij adviseren je over de mogelijkheden. Na het afronden van de bootcamp stemacteren en voice-overs ontvang je een beoordelingsrapport en een certificaat van deelname.

Deze workshop is gericht op mensen met weinig of geen voice-over ervaring. Het is een uitstekende introductie met het voice-over vak en brengt je op een leuke, praktische en leerzame manier de basisbeginselen van het stemacteren bij!

Heb je de smaak van het stemacteren te pakken?

Na het volgen van de bootcamp stemacteren kun je bij stemacteren.nl terecht voor verschillende extra voice-over opleidingen:

Ben jij klaar voor de bootcamp?


  •  

    Waarom Stemacteren.nl de juiste keuze is voor jouw opleiding als voice-over en stemacteur.

    Al negentien jaar lang trainen wij beginnende voice-overs en stemacteurs. Stemacteren.nl staat bekend als hét opleidingsinstituut voor voice-overs en is een erkende beroepsopleiding geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Als deelnemer aan onze workshops ben je dus in goede handen. Onze docenten zijn allemaal ervaren voice-overs en stemacteurs: we hebben gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring. En deze kennis willen we graag met jou delen!

    In onze workshops leer je op een speelse manier alles wat nodig is om een carrière als voice-over en stemacteur op te bouwen. De lessen vinden altijd plaats in een echte geluidsstudio en we werken in kleine groepen waardoor je veel individuele studiotijd hebt.

    Als enige onafhankelijke vakopleiding in Nederland bieden wij talentvolle cursisten de mogelijkheid toe te treden tot ons eigen stemmenbureau, waardoor je snel betaald ervaring kunt opdoen als stem!

cursist stemacteren in de geluidsstudio

Groepslessen & online lesmateriaal

Start 31-10-2022

Kosten: € 995,-

Of betaal in drie termijnen van €331.67.

Aanmelden workshop

Komt 31-10-2022 je niet uit? Klik dan hier!

Locatie
Amsterdam

Duur
3 lesdagen van 10.00u-17.00u, 11 videolessen met additioneel lesmateriaal, 4 student videosessies en 4 voorbereidende videolessen voor elke lesdag.

Capaciteit
10 deelnemers per groep

Toelatingseisen
Geen. Let op: de bootcamp is een zeer intensieve workshop! Niveau workshop: MBO+

Doe de stemtest (€ 55,-)

Inclusief
12 maanden toegang tot de cursistenmodule, meer dan 30 uur lesmateriaal, drie lesdagen van 10.00u-17.00u in onze studiofaciliteiten, 11 zeer uitgebreide videolessen die je voorbereiden op de praktijklessen, huiswerkopdrachten, (zelf)studie- en oefenmateriaal, 4 voorbereidende videolessen bij elke praktijkles,4 studentsessies waarin cursisten demonstreren hoe je een bepaalde productiesoort inspreekt en opname van een basis stemdemo mét advies. Na het afronden van de bootcamp ontvang je een beoordelingsrapport en een certificaat van deelname. Eenvoudige lunch is inbegrepen.

Exclusief
Eenvoudige headset met geïntegreerde microfoon voor het maken van huiswerkopdrachten. Deze is apart te bestellen tijdens inschrijving.

Overzicht lesdata

Startdatum 31 oktober 2022
Les 1 | 31 oktober Studioles
Les 2 | 1 november Studioles
Les 3 | 2 november Studioles
Les 4 | 29 november Demo